Met Liefde Uitvaart en VerzorgingAfspraak maken

In liefde afscheid nemen is niet loslaten maar anders vasthouden.

Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik doen bij een overlijden?

  Bel uw huisarts en geef het overlijden aan. Zij zullen langskomen om de dood officieel vast te stellen. Uiteraard in situaties dat het overlijden al verwacht werd en er geen hulpdiensten ter plaatse zijn. Indien deze we wel zijn zal de dood ook officieel vastgesteld worden waarna u contact met ons kan opnemen. Uiteraard mag het ook eerder dan wanneer de schouwarts geweest is.

 • Er is geen verzekering. Kunt u ons alsnog helpen?

  Uiteraard kan dat. Ook als u verzekerd bent zal er vlak na de 1e bespreking een duidelijke begroting gemaakt worden. Zijn er daarna nog bijkomende wensen dan zullen wij ook deze kosten meenemen in de begroting en deze wederom bespreken.

 • Ik ben verzekerd bij DELA, Monuta, Yarden of een andere maatschappij. Kunnen jullie ons alsnog begeleiden?

  Ja dat kan zeker. Ondanks dat u bij een maatschappij verzekerd bent, bent u niet verplicht de diensten ook bij hen af te nemen. Wij zorgen in overleg dat de polissen uitgekeerd worden.

 • Mag ik midden in de nacht bellen bij een overlijden?

  Ja dat mag zeker. Wij zullen dan zorgen dat wij binnen afzienbare tijd bij u zijn. U dient wel zelf via de huisarts de melding van overlijden te maken zodat er een schouwarts komt om de dood officieel vast te stellen. Pas daarna mogen wij namelijk tot verzorging van de overledene overgaan.

 • Na hoeveel dagen moet een uitvaart plaatsvinden?

  Volgens de wet mag een uitvaart niet eerder plaatsvinden dan 36 uur na overlijden tot uiterlijk 6 werkdagen na overlijden. Alleen met toestemming mag er afgeweken worden van de 6 dagen na overlijden.

 • Mag de familie helpen verzorgen?

  Dat mag zeker. Wij ontnemen de families niks en zullen dan ook in overleg alles samen doen. De familie mag meehelpen of in de ruimte aanwezig zijn. Wij passen ons aan aan de wensen van de familie.

 • Thuis overleden maar we willen geen thuisopbaring. Wat te doen?

  In overleg zullen wij een passende oplossing vinden. De overledene kan overgebracht worden naar een uitvaartcentrum, een afscheidshuis of een andere locatie die bij de wensen past die er zijn.